Одобрена средства за удружења и клубове

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан донио је одлуку о расподјели 20.000 КМ за финансирање пројектних приједлога спортским и организацијама цивилног друштва из општинског буџета за 2018. годину на основу приједлога доспјелих на јавни позив.

По 1.000 КМ добиће Спортско-риболовно друштво “Котор Варош” за очување биодиверзитета у кориту ријеке Врбање, Центар за породицу “Кућа радости” за подршку дјеци с потешкоћама у развоју и Црвени крст Котор Варош који ће новац искористити за припреме њихове вишенамјенске теренске екипе за одговор на потенцијалне катастрофе.

Идентичан износ одобрен је и Удружењу грађана “Змајевац” за Еко камп у Савићима, Планинарско друштво “Механизам” за уређење планинарске стазе Котор Варош-Виленска врела, Удружење младих “Херој” за пројекат “Мали хероји” и Удружење жена “Срећа” из Ободника за “Љето у Ободнику”.

Културно-умјетничко друштво “Брио Рудар” из Масловара искористиће 1.000 КМ за пројекат “Игром и пјесмом уљепшајмо Масловаре”, Еколошки покрет “Еко опстанак” Котор Варош за постављање огласних табли, Удружење грађана “Плави чуперак” за едукационе радионице у природи,

Дом културе “Мирослав Миро Пејовић” за четврто издање Фестивала омладинских позоришта, а Удружење жена “Венера” Котор Варош за опремање просторија за рад удружења.

По 1.000 марака добили су и спортски клубови, а Кошаркашки клуб Младост искористиће новац за навабку спортске опрем, Одбојкашки клуб Котор Варош ће санирати терен за одбојку и набавити мајице, а Клуб малог фудбала Котор Варош ће организовати љетну школу футсала.

Џудо клуб Младост утрошиће 1.000 КМ за уређење сале за џудисте, Карате клуб Ипон за адаптацију просторија за тренинг, Стонотениски клуб Котор Варош за организацију манифестације “Дани стоног тениса у Котор Варошу”, а Рукометни клуб Котор Варош за набавка опреме и побољшање услова за тренинг.

Удружењу за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош припао је идентичан износ за међународни фудбалски турнир пријатељства.

Начелник са апликантима којима су додијељена средства начелник Општине Сакан ће са представницима организација и клубова којима је додијељен новац закључити уговоре о финансирању пројеката, којима ће бити дефинисана права и обавезе даваоца и корисника средстава.