Одобрени пројекти обнове повратничке инфраструктуре

Комисија за избјеглице и расељена лица БиХ одабрала је инфраструктурне и пројекте електрификације стамбених јединица на просторима на којима живе расељена лица и повратници укупне вриједности скоро 2,8 милиона КМ.

За 64 пројекта изградње и обнове комуналне и социјалне инфраструктуре повратника и расељених лица обезбијеђена су непуна два милиона КМ, а највише пројеката биће реализовано у Бијељини, Дервенти, Источној Илиџи, Лопарама, Котор Варошу, Тузли, Коњицу, Градачцу и Какњу, саопштено је из Министарства за љуска права и избјеглице у Савјету министара.

Када је ријеч о електрификацији повратничких насеља, одлуком Комисије за избјеглице и расељена лица БиХ обезбијеђено је 838.507 КМ за финансирање 19 пројеката у Рогатици, Фочи, Новом Горажду, Вишеграду, Палама, Хан Пијеску, Зворнику, Броду, Дервенти, Мостару и Пелагићеву.

Комисија је утврдила и текст јавних позива за инфраструктурне и пројекте електрификације стамбених јединица повратника и расељених лица укупне вриједности 2,22 милиона КМ. Из те суме ће 1,52 милиона бити усмјерена за инфраструктурне, а 700.000 КМ за пројекте електрификације.