Одржан „ГАСТРО-ФЕСТ“

У Котор Варошу је одржана Гастро- манифестација и презентација ручних радова, која је окупила 23 излагача у такмичарском дијелу.

Синоћња манифестација постала је права туристичка и привредна атракција у општини на обалама Врбање, а одржава се већ осам година.

Према оцјени жирија, најљепше уређен штанд на Гастро-презентацији имали су чланови Спортско-риболовног друштва “Котор Варош”, најразноврснију понуду Удружење жена “Венера” из Котор Вароши, док је Удружење жена “Срећа” из Ободника имало најоригиналнију етно-трпезу.

Пекара “Обеликс” имала је најбогатију пекарску понуду, док је Римокатолички жупни уред имао највећу понуду сластичарских производа.

Награда за најразноврснију понуду здраве хране и пића припала је “Био-Аронији” из Кнежева, док је награда за иновативност додијељена Удружењу жена “Шареница”, такође из Кнежева.

Награде и признања најуспјешнијим излагачима уручио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Он је рекао да оно што је аутохтоно из Котор Вароша треба подржати и заједно са другим локалним заједницама увезати у јединствену туристичку понуду, јер све више туриста из Европе долази у Републику Српску.

“Бројни посјетиоци су могли да уживају у традиционалним јелима которварошког краја, али и да купе ручне радове и производе од ароније”, рекао је Сакан.

Бројне посјетиоце, који су уживали у традиционалним јелима, у музичком дијелу програма забављали су чланови фолклорног ансамбла “Котор Варош”, културно-умјетничког друштва “Брио-Рудар” из Масловари, браћа Чупић, дјевојачки ансамбл “Жубор”, музичар Радослав Дрљача и виртуоз на фрули, гајдама и кавалу Ратко Колобарић.

Fotografija kvdanas.com.Fotografija kvdanas.com.Fotografija kvdanas.com.Fotografija kvdanas.com.Fotografija kvdanas.com.Fotografija kvdanas.com.