Одржан меморијални шаховски турнир „Младен Џомбић“

У знак сјећања на свог дугодишњег предсједника Младена Џомбића Шаховски клуб „Челинац“ оранизовао је у недјељу први меморијални шаховски турнир на којем је учествовало 23 шахиста из Челинца, Котор Вароша, Кнежева  и Бања Луке.

Покровитељ меморијалног турнира била је општина Челинац, а домаћин хотел „Турист“. Учеснике турнира је поздравио предсједник Шаховског клуба  „Челинац“ Горан Џомбић.

У бесједи коју је одржао поводом првог меморијала челиначки новинар и публицита Борислав Максимовић је истакао да је Младен Џомбић дванаест година  био на челу ШК „Челинац“ који се 1996. године пласирао у прву шаховску лигу Републике Срске.

Послијератне године биле су најуспјешније за челиначке шахисте у спортској историји челиначке општине. Сваке године организовано је  више турнира. Челиначки шахисти су били присутни на регоналним и републичким такмичењима. Врло често су организовани пријатељски мечеви са клубовима из сусједних општина“, рекао је  Максимовић.

Повлачењем првог потеза у партији  Сергеј Молчанов – Радован Башић, турнир је отворила Младенова супруга Рада, која је уручила дипломе и награде најуспешнијим учесницима меморијала од првог до трећег мјеста..

Примјеном додатних критерија за побједника меморијала „Младен Џомбић“ проглашен је Сергеј Молчанов  (Котор Варош) са 6 поена, колико је имао и другопласирани  Горан Алексић  (Кнежево). Треће мјесто је освојио  Слободан Тешић из Котор Вароша са 5 поена.

Радује ме побједа на првом меморијалном шаховском турниру „Младен Џомбић“. Шаховски клубови Челинац и Котор Варош остварују низ година успјешну сарадњу. Очекујем да ће од ове године меморијал постати традиционални турнир“, рекао је Молчанов. Д.К.