Одржан састанак Привредног савјета

Привредним субјектима на подручју општине Котор Варош и потенцијалним будућим инвеститорима неопходно је омогућити побољшане услове пословања, јер само заједничким напорима општинске управе и инвеститора се може додатно оснажити повољан привредни амбијент, сложни су у оцјени чланови Привредног савјета. Састанку је присуствовао и секретар Привредне коморе РС Александар Љубоја, који је истакао да ће сви закључци са претходна три састанка овог тијела ући у документ Приједлог мјера економске политике у 2017. години, што је од великог значаја у ситуацији када је општина Котор Варош на добром путу да добије БФЦ сертификат.
„Процес сертификације захтијева испуњавање одређених критеријума, а с обзиром на велику запосленост у овој општини и константна улагања страних инвеститора, те отварање нових производних погона, постоје сви предуслови да Котор Варош постане још једна у низу општина са БФЦ сертификатом“, истакао је Љубоја. Начелник општине Далибор Вучановић се захвалио свим привредницима на коректној сарадњи, те истакао да постоје одређени инфраструктурни проблеми са којима се суочавају привредни субјекти, а један од горућих је водоснабдијевање у насељу Шибови.
„Настојаћемо да санирамо мостове који су девастирани на путу према предузећу Сим Техник и да побољшамо напајање електричном енергијом, али снабдијевање водом је већи капитални пројекат који захтијева велика новчана улагања“, рекао је Вучановић.
На данашњем састанку Привредног савјета се разговарало и о превозу ученика из удаљенијих мјеста, рјешавању проблема у сектору трговине, како би се побољшале активности везане за контролу рада на црно. Упућен је и апел инспекцијским службама да приликом контрола не предузимају одмах репресивне мјере, него да приликом првих контрола укажу на евентуалне пропусте и начине њиховог отклањања, а приликом наредних контрола да се установи да ли је дошло до отклањања евидентираних недостатака, па тек онда да се иде са репересивним мјерама.

извор:општинакв