ОДРЖАН САСТАНАК РАЗВОЈНИХ АГЕНЦИЈА У ДЕРВЕНТИ

Агенција за развој за развој малих и средњих подузећа организирала је годишњи састанак с представницима локалних агенција за развој и подузећа за господарство градова и ранга Републике Српске.
“ Ради се о је састанку агенције и локалних развој власти, који су организирани два пута годишње, радећи на размјени искустава и заједничком наступ у захтјеву за средства у страним средствима. То је вриједно пројекта ментор услуга које ћемо провести с јапанским партнерима, те се односи на савјетодавно услуге док се баве потенцијалним потешкоћама у функционира пословних субјеката. Јапански ментора ће тренирати наше људе, који ће, без додатних трошкова, предложити рјешења за такве ситуације „, Маринко Ђукић, равнатељ у агенције за развој малих и средњих подузећа.
Било је говора и о искуствима из првог и припремама за други јавни позив програма “СИДА – Цхалленге то Цханге” за додјелу грант средстава, о организацији Форума о интернационализацији пословања на Јахорини, те о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа.
Прилику да се представе имале су и локалне заједнице.
“ Било је велико задовољство назочити првом приликом испред наше новоформиране агенције. Успоставио сам контакте с колегама из других ланга који су изразили велико задовољство да је Котор Варош коначно формирана агенцију. Сада могу казати како ћемо се позабавити бројним пројектима у у „, изјавио је равнатељ агенције за локални господарски развитак вијећа,, Предраг Тешић.
Састанку је присуствовао, поред бројних представника локалних заједница, Зоран Савић, помоћник у Министарству индустрије, енергетике и рударства Републике Српске.