Одржана 29. редовна сједница СО Котор Варош

Данас је у сали СО Котор Варош одржана 29. редовна сједница.

На почетку скупштинског засиједања, одборници су усвојили Одлуку о допуни Одлуке о кредитном задужењу општине Котор Варош. У овој Одлуци поред ставке „Санација одрона пута и уклањање клизишта на путу Врбањци – Растик – Врбањци“ додата је и нова ставка „Наставак асфалтирања улице Патријарха Павла у Новом Насељу“.

Из буџета општине је предвиђено да се издвоји 80.000 КМ спортским организацијама, али ће 25 одсто тог износа бити обезбијеђено кроз Јавне конкурсе УНДП-а, на које ће клубови аплицирати кроз пројекте.

Одборници су између осталог на данашњем засиједању усвојили и Одлуку о комуналним таксама као и Одлуку о висини боравишне таксе на подручју општине.

Славен Момић данас је због истека мандата разријешен и поново именован за вршиоца дужности начелника Одјељења за општу управу општине Котор Варош.

Данас је једногласно усвојен Извјештај о раду ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош за 2015. годину.

У циљу рјешавања стамбеног збрињавања малољетне Санеле Јолџић, дјевојчице која је рођена у Котор Варошу, а која је трагичним случајем остала без оба родитеља, одборници су усвојили Закључак којим се задужује Hачелник општине да   у складу са расположивим средствима додијели новчану помоћ овој једанаестогодишњој дјевојчици.