Одржана четврта Свечана скупштина Завичајног удружења „Крушево Брдо“

У присуству бројних гостију и званица из јавног и друштвеног живота Србије и Републике Српске у Шајкашу је одржана четврта Свечана скупштина Завичајног удружења „Крушево Брдо“.

Предсједник Удружења Јерко Марић је истакао да само у Ђурђеву има око 125 домаћинстава насељених људима из Крушева Брда, а њихов ангажман и залагање су препознали како у матичној општини Котор Варош, тако и општинама Жабаљ и Тител, чија руководства пружају несебичну подршку раду овог Удружења.

„Захваљујући људима добре воље изградили смо објекат на Зборишту, гдје се редовно долази и износи сопра за Младу недељу, а самим тим се дошло на идеју о подизању спомен плоче нашим страдалим у другом светском рату, о чему се ћутало пуне 74 године. На идеју свештеника из Крушева Брда прихваћен је приједлог подизања звоника и куповине звона, који су освештани уз благослов Владике бањалучког Јефрема“, рекао је Марић и додао да је поред наведених пројеката Удружење успјешно учествовало на сајму Завичаја у Новом Саду као и на манифестацији дани Републике Српске у Србији.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио да је неопходно очување обичаја и традиције пренијети на младе, с обзиром да на њима свијет остаје.

„Знам да није реално да се вратите у Крушево Брдо, али потребно је да се окупљате и посјећујете свој завичај, било да је ријеч о Видовдану или некој другој светковини. Удружењу желим да настави са успјешним радом, а наша сарадња ће бити настављена и у наредном периоду на обострано задовољство“, поручио је Сакан.

Секретар Завичајног удружења „Крушево Брдо“ Миле Станковић је уручио захвалнице појединцима и предузећима која су пружила подршку у организацији Свечане скупштине, док је предсједник Удружења Јерко Марић уручио посебне захвалнице начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану, предсједницима општина Жабаљ и Тител Чедомиру Божићу у Драгану Божићу, као и директору Фонда за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима у Влади АП Војводина.

У забавном дијелу програма све присутне је забављала изворна група „Бистри извор“.