Одржана Десета которварошка котлићијада

На купалишту Бјелине одржана је традиционална Десета которварошка котлићијада, на којој су учествовале 53 екипе из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Најбољу рибљу чорбу припремила је екипа АД “Луке” Шипраге, други је био састав Спортско-риболовног друштва /СРД/ “Котор Варош”, а трећепласирана екипа СРД “Котор Варош – Крки”.

Fotografija kvdanas.com.

Према оцјени жирија, најбољу ловачку чорбу припремили су чланови екипе Ловачког удружења “Чемерница” из Кнежева, друго мјесто припало је екипи Комуналног предузећа “Бобас” из Котор Вароша, а треће екипи из Челинца “Ту нас је, што нас је”.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан уручио је пехаре, дипломе и награде најбољим екипама и изразио задовољство бројем учесника манифестације, која је одржана поводом Дана општине – 24. априла.

“Ово је десета котлићијада коју организујемо поводом Дана општине и сваке године је све масовнија. Радује присуство великог броја учесника из сусједних градова, али из Србије, као и чињеница што је и у ревијалном дијелу наступило више од 10 екипа”, рекао је Сакан.

Замјеник начелника општине Котор Варош Младен Тривуновић уручио је посебна признања за СРД “Котор Варош” и три ловачка удружења са подручја општине за немјерљив допринос у организацији претходних девет котлићијада.

У забавном дијелу програма наступили су Културно-умјетничко друштво “Брио – Рудар” Масловаре, Фолклорни ансамбл “Котор Варош” и ансамбл “Жубор”.

Которварошку котлићијаду организовали су општина Котор Варош у сарадњи са Туристичком организацијом општине Котор Варош.