Одржана гастро манифестација „Вече домаће кухиње“

Синоћ је у  Котор Варошу на Градском тргу, одржана манифестација „Вече домаће кухиње“, која је окупила 38 излагача. Ова манифестација која се одржава већ десет година, постала је права туристичка и привредна атракција у граду на обалама Врбање.

Према оцјени жирија, најљепши уређен штанд на гастро презентацији имала је eкипа ,,Вриједне Руке Крајине“ (Борка Стојановић), најразноврснију гастро понуду имала је Исламска Вјерска Заједница Котор Варош, док је најбољу Етно трпезу имала МЗ Крушево брдо ,,Центар за обнову и развој села“.

Пекара Обеликс имала је најразноврснију пекарску понуду, док је Ловачко удружење ,,Трофеј“ добило награду у категорији најбољи ловачко – риболовачки специјалитет, а прво мјесто у категорији најбоља гастро понуда мјесних заједница припала је Мјесној заједници Ободник.

Најуспјешнијим су уручени пригодни поклони и признања, а сви учесници су се сложили да овакве манифестације на најбољи могући начин промовишу туристичку понуду општине Котор Варош.

Бројне посјетиоце, који су уживали у традиционалним јелима которварошког краја, забављали су Фолклорни ансамбл „Котор Варош“.

Манифестација „Вече домаће кухиње“ одржана је у организацији Јавне установе “Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош.

Награде награђеним екипама уручили су Драган Зељковић, директор ЈУ ,,Центар за културу, спорт и информисање“, и Станко Тепић одборник у Скупштини општине Котор Варош.

,,Гастро манифестација је постала нешто по чему је Котор Варош препознатљив, a ми смо поносни поред тога што је једна од најпосјећенијих она је и најљепша манифестација у нашој општини. Манифестација на којој се преплићу култура, традиција и дружење је уједно и прилика да омладина спозна нашу праву традицију и њене вриједности“ – рекао је Драган Зељковић.