Одржана годишња скупштина Црвеног крста Котор Варош

На данашњој годишњој скупштини Општинске организације Црвеног Крста истакнуто је да је прошла година била изазовна у погледу санације штете на објекту након поплаве и пожара који су причинили знатну материјалну штету.

Секретар Црвеног крста Котор Варош Санела Кучук је рекла да су, прије свега захваљујући људима добре воље, успјели ставити објекат у функцију и реализовати све планиране активности.

,,Иако смо радили у врло тепким условима показали смо ентузијазам и посвећеност да пружимо помоћ онима који су у стању социјалне потребе. И поред отежаног рада усљед фебруарске хаварије организовали смо четири акције добровољног давања крви и обезбиједили довољне количине ове драгоцјене течности, односно 482 дозе крви. Организовали смо више акција на плану здравственог просвјећивања, као што су Свјетски дан прве помоћи, Дјечију недјељу, Дан старијих, Дан волонтера. Посјетили смо у више наврата сиромашне породице на подручју општине и директно им уручили хуманитарне пакете“, нагласила је Кучукова.

Которварошка организација Црвеног крста се препознаје по добровољном давалаштву крви, најплеменитијој и најзначајнијој активности. На подручју општине је тренутно евидентирано око 850 добровољних давалаца крви, који у континуитету показују солидарност и одговорност према себи и другима.

На годишњој скупштини которварошког Црвеног крста истакнути су одлични резултати у раду са младима и омасовљавању организације, што ће бити један од најважнијих задатака и у овој години.

Данас су усвојени финансијски извјештај за прошлу годину, оријентациони програм рада и приједлог финансијског плана за ову годину.

Посебне захвалнице су уручене донаторима и људима добре воље, који су у протеклом периоду помогли санацију зграде Црвеног крста, а Војиславу Главашу, Месуду Имамовићу и Бориславу Брборовићу су додијељена посебна признања за њихов изузетан допринос организацији поводом 30 година постојања Црвеног крста.