Одржана манифестација „Хранимо здраво нашу дјецу“

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске организовало је јуче у сарадњи са  Дјечијим вртићем „Лариса Шугић““ у Котор Варошу манифестацију „Хранимо здраво нашу дјецу“. Малишанима је на интересантан начин кроз интерактивну презентацију о значају меда, пчела, воћа и подјелу медених оброка презентован значај здраве исхране.

dsc04958

Кроз једну малу питалицу, жељели смо да заинтересујемо дјецу, како би се она едуковала о томе шта је здрава храна, да знају препознати пчелу и неке основне податке о овом веома корисном инсекту. Ми желимо да упутимо и поруку родитељима да своју дјецу и код куће наставе здраво да хране и да прихвате јеловнике који су прихваћени у нашим вртићима“, истакла је Душка Слијепац из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

dsc04956

Министарство просвјете и културе Републике Српске је прије неколико мјесеци донијело нови Правилник о здравој исхрани у којем се јасно прописује шта треба да садрже здрави оброци за дјецу у вртићима.

Тај правилник је на снази, а ми ћемо у складу са својим финансијским могућностима да га примјењујемо. Ми покушавано да те здраве оброке уведемо у наше јеловнике. И ова данашња презентација је дио те цјелокупне приче око увођења здраве исхране у вртиће“, рекао је Младен Тепић, директор Дјечијег вртића „Лариса Шугић“.

dsc04952

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске је у сарадњи са удружењима пчелара обезбиједило већу количину квалитетног домаћег меда и воћа које ће се до 5. децембра дијелити у вртићима у осам градова и општина Републике Српске у којима ће се одржати ова манифестација. Покровитељи манифестације су магазин за пољопривреду и рурални развој `Агро Планета`, Удружење пчелара Републике Српске и Пољопривредна воћарска задруга „Дубичко Поткозарје“. Поред представника министарства и покровитеља, манифестацији су присуствовали и представници Удружења воћара и пчелара из Котор Вароша, као и представници кнежевског Дјечијег вртића и Удружења пчелара из Кнежева који су малишанима подијелили пригодне поклоне.