Одржана промоција резултата Омладинске банке

У сали за састанке општине Котор Варош одржана је промоција резултата Омладинске банке Котор Варош и резултата 2 микробизниса и 11 пројекта младих који су подржани у 2023. години.

„Поносни смо на 12 година партнерства Општине Котор Варош и Фондације Мозаик на развоју и подршци Омладинске банке Котор Варош јер смо у периоду 2010-2023. године подржали 6 микробизниса укупне вриједности 11.723 КМ и 106 пројеката укупне вриједности 313.636 КМ које су реализовали 1380 младих волонтирајући и радећи 19871 сати да би 26752 особе имало директне користи од реализованих пројеката“, истакао је директор програма Омладинске банке Фондације „Мозаик“ Жељко Пауковић.

У општини Котор Варош ове су реализовани сљедећи пројекти: Бољи Котор Варош, Развој рекреативних активности на подручју општине Котор Варош 2, Набавка канти за отпад, Сигурнија будућност, Уредимо излетишта лаушке ријеке, Подршка учењу у свим годишњим добима, Омладинска теретана, Едукација дјеце о одржавању оралне хигијене и превенцији каријеса, Промоција и афирмација квалитетног музичког садржаја, Промоција туристичке понуде општине Котор Варош и Пета конвенција младих.

У току 2023. године Срђан Максимовић и Милош Чупић су покренули два микробизниса.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан нагласио је да се реализацијом ових пројеката наставља успјешна сарадња са Омладинском банком.

„Реализацијом поменутих пројеката помажемо младима да буду активнији и да волонтерским ангажовањем покажу да заслужују подршку. Радује ме њихова велика заинтересованост и зато смо и ове године издвојили додатна средства за пројекте који су реализовани“, рекао је Сакан.