Одржана сједница Скупштине општине Котор Варош

Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању једногласно одлучили да се Златне повеље поводом Дана општине – 24. априла додијеле власнику и директору фабрике обуће „Дермал“ Раденку Бубићу и генералном директору компаније „Фагус“ Мирославу Малијевићу.

Писменим захвалницама ће бити награђени Светлана Нарић, Ауто сервис „Мома“, стаклорезачка радња „Сигурност“, предузеће „Вујиновић комерц“ и Удружење за одрживи повратак, суживот и толеранцију.

Посебним признањима постхумно ће бити одликовани Миодраг Мишо Петровић, Стаменко Антонић и Перо Кнежевић.

Одборници локалног парламента су су усвојили програм финансирања спорта на подручју општине за 2022. годину, а буџетом је предвиђено 140.000 КМ за такмичење клубова и кориштење спортских објеката за тренинг.

За рад савјета мјесних заједница предвиђено је 10.000 КМ, док је политичким странкама одобрено 35.000 КМ у овој години.

Усвојени су програми о коришћењу посебних водних накнада, утрошка средстава од концесионе накнаде и годишњи план о коришћењу средстава накнаде на основу продаје шумских дрвних сортимената у 2022. години.

Програм рада ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“, Агенције за локални и економски развој и Туристичке организације општине Котор Варош за текућу годину су усвојени једногласно.

Вриједност бода за плаћање комуналне накнаде у 2022. години је остала непромијењена /0,004 КМ/.

Скупштина је усвојила и извјештаје о раду ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“и ЈУ „Народна библиотека“ Котор Варош за прошлу годину са финансијским показатељима.