Одржана Скупштина ОБО-е Котор Варош

Општинска борачка организација Котор Варош одржала је данас 24. Јуна (сриједа) редовну Другу годишњу Сједницу Скупштине у просторијама сале Општинске борчке организације Котор Варош са почетком у 10,00 часова.
На овогодишњој сједници Скупштине нашла су се бројна питања која се редовно разматрају на оваквим сједницама као што су Извјештај о раду за претходну и Програм рада за ову годину, али су разматрана и актуелна питања из области борачко-инвалидске заштите.

Сједницом је руководио предсједник Скупштине ОБО-а, Миладин Савановић, док му је у раду помагало радно Предсједништво које су чинили Предсједник Предсједништва ОБО-а Госто Тривуновић , предсједник Одбора ратних војних инвалида ОБО-а Невенко Мијић. 
Скупштини je, осим делегата, присустовао је и представник медија Центра за културу, спорт и информисање који је испратио сам ток скупштине, а по завршетку скупштине њен рад је увеличао својим присуством начелник Котор Вароша Зденко Сакан који је овом приликом и похвалио сарадњу и  рад Општинске борчке организације и локалне управе.

 Сама Сједница Скупштине почела је, како и доликује, минутом ћутње за све погинуле и умрле борце као и чланове Општинске борачке организације  Котор Варош.

Након усвајања Записиника са претходне сједнице, што је и била прва тачка дневног реда, разматран је Извјештај о раду Борачке организације за 2019. годину, који након краће расправе и допуна чланова Скупштине једногласно усвојен. Уз Извјештај о раду усвојени су и Финансијски извјештај ОБО-а за 2019. годину.

Скупштина је разматрала Програм рада за 2020. годину који је, послије конструктивних допуна чланова Скупштине, такође усвојен.

У оквиру  тачке дневног реда текућа питања  усвојен је циљ да се прецизира  које ће активности бити приоритет у раду ОБО-а у предстојећем периоду, те да дефинишу начин реализације ових активности.

Било је приједлога чланова Скупштине да ОБО-а  покуша да се избори  да се законом дефинише посебан статус Борачкој организацији у односу на друге организације од посебног инетереса .


„Из тог статуса произилази и однос власти према самој организацији и поштовање наших резултата који су, свакако, од историјског значаја, стварање Републике Српске, ми смо те захтјеве већ упутили према надлежнима и наравно да ћемо се трудити да то остваримо“, казао је предсједник ОБО-а Котор Варош, Миладин Савановић.