Одржана улична трка которварошких основаца

Улична трка у којој је учествовало велики број дјевојчица и дјечака одржана је данас у Котор Варошу у оквиру обиљежавања Дана општине 24. априла, а највише успјеха имали су ученици централне Основне школе “Свети Сава”.

Ученици су се такмичили у осам категорија, а најуспјешнији су награђени пехарима, дипломом, рекетима за тенис и бадминтон, фудбалским, одбојкашким и кошаркашким лоптама. Најуспјешнијим ђацима нагрде и поклоне је уручио начелник Котор Вароша Зденко Сакан. Организатори уличне трке били су општина Котор Варош, Основна школа “Свети Сава” и которварошка Полицијска станица.

У категорији других и трећих разреда најуспјешнији су били ученици из ОШ „Свети Сава „ Котор Варош  Ања Смиљић и Фарук Авдић, док су код  четвртих и петих разреда тријумфовали Милица Џомбић из ОШ „Свети Сава“ Котор Варош и Јован Стојановић из ОШ „Петар Петровић Његош“ Масловаре. Бојан Петровић и Јована Томић   побједници су категорији шестих и седмих разреда.

Ученица ОШ „Свети Сава „ Котор Варош, Ружица Јанковић побиједила је у категорији осмих и деветих разреда, у истој конкуренцији тријумфовао је Данило Новић, ученик ОШ „Петар Петровић Његош“ Масловаре.

Сви учесници добили су поклон мајицу као у знак сјећања на шесту уличну трку.