ОДРЖАНО ОПШТИНСKО KВИЗ ТАKМИЧЕЊЕ „МИСЛИ МИНЕ 2019“ – ШИПРАШKА ЕKИПА НАЈБОЉА

Рат у Босни и Херцеговини је престао прије пуне 24 године али иза себе оставио је преко милион посијаних мина. Иако је добар дио минских поља у протеклих 20 година очишћен, многе су остале неоткривене и стрпљиво чекају своје жртве. Наша дјеца морају бити упозната са свим проблемима везаним за мине. Шта смију, а шта не смију чинити на непознатом терену? Kако препознати минско експлозивна убојна средства? Kога и како обавјестити о уоченим НУС и ЕСЗР?
Из тог разлога сваке године у оквиру Програма упозоравања на опасност од мина, организују се квиз такмичења. На данашњем општинском квиз такмичењу „Мисли мине 2019“ у згради Црвеног крста Kотор Варош такмичили су се основци, ученици седмих разреда, из школа: «Свети Сава» Kотор Варош, «Петар Петровић Његош» Масловаре и «Петар Kочић» Шипраге.
Жири у саставу, Сретко Мајсторовић, бивши члан БХМАЦ тима, Младен Петрушић, полицијски инспектор и Војислав Главаш, предсједник Црвеног крста Kотор Варош, изразили су задовољство показаним и врло уједначеним знањем малишана. На крају, побједила је екипа ОШ «Петар Kочић» Шипраге у саставу: Ајла Летић, Амина Тргаловић и Ајна Пезер коју је припремала наставница Марија Томић, координатор школског Црвеног крста. Побједничка екипа ће представљати Црвени крст Kотор Варош на регионалном такмичењу 6.12.2019.
Представници Црвеног крста Котор Варош побједницима су честитали и захвалили се свим учесницима такмичења као и водитељима квиза Јовани и Анђели.