Одржано предавање на тему „Незаконита набавка, држање и ношење оружја“

Јуче је у просторијама мјесне заједнице Котор Варош одржано едукативно предавње на тему „Незаконита набавка, држање и ношење оружја“ које је организовала неформална група младих кроз пројекат „Сигурнија будућност“ уз подршку Фондације Мозаик, Општине Котор Варош, ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ и Мјесне заједнице Котор Варош.

„Циљ предавања је био да правници и адвокати нашим суграђанима појасне поједина правна питања у вези одружја која су проузроковала многе немиле догађаје у сусједној Србији. Такође и Босна и Херцеговина има великих проблема са нелегалним оружјем које често доведе до трагичног исхода, што се дешавало и на подручју наше општине Котор Варош“ , изјавио је Станко Тепић, носилац пројекта.

Као разлог организовања наводе да је све већи број незаконите употребе оружја, којим је директно угоржен живот људи .

Организатори истичу да ће поред овог предавања и у наредном периоду бити доступни нашим суграђанима, те да се исти  могу обратити за правну подршку.

На питања грађана, одговоре кроз бесплатне правне савјете давали су Зорица Микић-Ћосић адвокат, Мр Станко Тепић, аутор и уредник странице „Јустиција“ и Жељко Бубић адвокат из Котор Вароша са канцеларијом у Бањој Луци.