Одржано регионално такмичење у малом фудбалу

Женска екипа Технолошке школе Бањалука и мушка екипа Економске школе Бањалука побједници су регионалног такмичења у малом фудбалу у оквиру Малих олимпијских игара, одржаног данас у Котор Варошу.

Такмичење је отворио координатор Малих олимпијских игара за бањалучку регију Велибор Видовић, који је рекао да се такмичило 12 екипа у обје конкуренције.

У женској конкуренцији су учествовале три екипе, а ученице Технолошке школе су оствариле два тријумфа, савладавши прво вршњакиње из Машинске школе Мркоњић Град резултатом 2:1, а затим и ривалке из Средњошколског центра „Иво Андрић“ из Прњавора са 3:0.

За најбољег голмана проглашена је Лана Ракић из побједничке екипе, епитет најбољег стријелца је припао њеној саиграчици Хелени Јовановић, док је титула најбоље играчице припала Валентини Федена из школе „Иво Андрић“.

У финалу мушке конкуренције Економска школа је надвисила вршњаке из Средњошколског центра „Лазар Ђукић“ из Рибника резултатом 2:0, док је треће мјесто припало екипи Економске школе Бањалука, који побиједили домаћи тим Средњошколског центра „Никола Тесла“ са 2:1.

Најбољи голман је Стефан Стојичић из Средњошколског центра „Лазар Ђукић“ из Рибника, најбољи стријелац је Василије Јотић из Економске школе Бањалука, док је за најбољег играча проглашен Сергеј Дамјановић из побједничког састава.

Награде најуспјешнијим екипама и појединцима уручио је професор физичког васпитања Средњошколског центра „Никола Тесла“ Котор Варош Игор Вученовић.

Најуспјешније екипе ће представљати бањалучку регију на републичком такмичењу Малих олимпијских игара у Милићима.