Омладинци Црвеног крста у Товладићу од 24. до 29. јула

У насељу Товладић код Котор Вароша у понедјељак, 24. јула, почеће камп подмлатка Црвеног крста „Товладић“ који ће окупити око 40 младих из Челинца, Кнежева и Котор Вароша.

Секретар которварошког Црвеног крста Санела Кучук рекла је да ће се ове године на кампу окупити око 40 младих из Челинца, Кнежева и Котор Вароша којима ће стечена знања помоћи да још боље раде у својим срединама, нарочито у школској организацији Црвеног крста, доприносећи укупном јачању заједнице.

Према њеним ријечима, циљ овогодишњег кампа, који ће трајати до 29. јула, јесте да полазници стекну нове и усаврше већ стечене компетенције којима ће допринијети индивидуалном усавршавању и раду својих организација, а и функционисању локалне заједнице.

,,Током боравка на кампу млади ће имати прилику да се упознају о вјештинама пружања прве помоћи, да науче много о болестима зависности, репродуктивном здрављу, препознају интернет и насиље у породици, сазнају све о трафикингу, те да се упознају о вриједностима покрета Црвеног крста“, нагласила је Кучукова.

У оквиру кампа биће организован низ радионица и предавања које ће полазницима презентовати искусни педагози, здравствени радници, дугогодишњи чланови Црвеног крста и припадници Клуба младих Црвеног крста оспособљени за то.

Учесници ће бити смјештени у шаторима, а настава ће се одвијати на отвореном, под шатором-тендом уз сва потребна едукативна помагала.

Овај камп је настао као стална тежња општинске организације Црвеног крста Котор Варош да обезбиједи простор на којем ће млади чланови Црвеног крста моћи да стичу нова знања и вјештине, уче се хуманости и солидарности.

Од првог кампа организованог у августу 2004. године, када су у Товладићу боравили млади из Италије, Француске, Шпаније, Норвешке, Сјеверне Македоније и Републике Српске, па све до овогодишњег, кроз овај простор је прошло више од 1.500 учесника.