Општина Котор Варош и “Дермал” изабрани међу најуспјешније у Републици Српској

На традиционалној манифестацији Привредне коморе Републике Српске „Избор најуспјешнијих у Републици Српској за 2021. годину“, која је синоћ одржана у Банском двору, посебно признање за највишу оцјену испуњености критеријума у оквиру БФЦ СЕЕ програма сертификације градова и општина са повољним пословним окружењем припало је општини Котор Варош.

Награду начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану уручила је Сузана Гашић, министар трговине и туризма Републике Српске.

„Као сертификована општина проласком кроз БФЦ СЕЕ програм унапријеђено је пословно окружење у значајној мјери захваљујући јасним смјерницама како да се у рад локалне администрације уведу највиши међународни стандарди повољног пословног окружења. Захваљујући овом програму Котор Варош је изградио значајно веће капацитете за бригу о привреди, а жеља им је да тако наставе и у наредном периоду, како би били још ефикаснији и успјешнији у привлачењу инвестиција“, истакао је Сакан.

Признања намијењена предузећима која су, упркос свим изазовима, реализовала значајне инвестиције и запослила нове раднике, уручена су „Меридијану“ из Бањалуке, „Калцедонија“ групи из Приједора, бањалучком „Целексу“ и „Дермалу“ из Котор Вароша.

Признање власнику и директору „Дермала“ Раденку Бубићу уручио је предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић.

„У протекле двије године, које је обиљежила пандемија вируса корона, запослили смо 340 радника, у прва три мјесеца ове године 72 радника, а до краја године планирамо да запослимо још њих 50 у Кнежеву и 80 у Котор Варошу. У претходне двије године инвестирали смо пет милиона КМ у двије производне хале у Котор Варошу и једну у Кнежеву“, рекао је Бубић.

Зворничка „Алумина“ проглашена је за најуспјешније велико привредно друштво у Републици Српској, друго мјесто у овој категорији освојио је „Целекс“ из Бањалуке, док је трећу позицију заузео „Колектор ЦЦЛ“ из Лакташа.

Манифестацији у Банском двору присуствовали су премијер Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, те званице из привредног и друштвеног живота.