ОПШТИНА КОТОР ВАРОШ ВЕЛИКА ПОДРШКА БОРАЧКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ

Предсједник Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић рекао је да је изузетно задовољан сарадњом са локалном управом и подршком коју пружа борачким категоријама. 

На састанку предсједника општинске Борачке организације и руководства општине Котор Варош истакнуто је да је у овом мјесецу обезбијеђено 25 врста помоћи за потребе социјално-угрожених и породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних и тешко болесних бораца.

„У сарадњи са општином успјели смо да реализујемо низ значајних пројеката у претходном периоду, а наша обавеза је да и у овој години наставимо са пружањем подршке борачкој популацији. Осим пружене новчане помоћи нашим борцима у континуитету настављамо радити на побољшању њиховог положаја у друштву“, рекао је Савановић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да локална власт са општинском Борачком организацијом има веома добру сарадњу.

„Општина Котор Варош на вријеме исплаћује из буџета све обавезе према Борачкој организацији, а настојимо да помогнемо и на друге начине. На обострано задовољство одржавамо састанке и договарамо заједничко дјеловање“, нагласио је Сакан и додао да борачке категорије никада неће и не смију бити заборављене.

Сутра у 10.00 часова делегације општинске организације СУБНОР-а Котор-Варош и општине Котор Варош положиће вијенце на споменик палим борцима НОР-а.

Предсједник Борачке организације Миладин Савановић је позвао борце да сутра у 10.30 часова присуствују парастосу погинулим борцима Војске РС и полагању вијенаца на Централно спомен обиљежје од стране делегације општине Котор Варош и Борачке организације.