Освећен храм у Ваганима

У присуству бројних вјерника у суботу је у Ваганима његово Преосвештенство епископ бањалучки господин Јефрем освештао храм Сабора светог архангела Гаврила.
Освећењу храма кумовале су сестре Мирјана и Милена са родитељима Милошем и Десанком Пезеровић, који су били кумови освећењу темеља и звона храма. Освећењу иконостаса кумовали су у суботу Вукашин и Душанка Гатић, а кумови освећењу темеља црквеног помоћног објекта
били су Спасоје и Љепосава Пезеровић.
Након освећења у новом храму је служена света архијерејска литургијa. Епископ Јефрем је у своме обраћању упутио захвалност свима за све што су сложно уложили за изградњу предивног храма, истичући притоме посебно признање кумовима.
„Нека овај храм буде знак да ће се овдје живјети, да се овдје не угаси ватра и не престане пјесма. Морамо показати своју снагу и умјешност, да се живот на овим просторима настави. Највећи дар ће бити да се у овом храму окупљамо“, поручио је Епископ Јефрем.

13835580_1353489368012237_1528218863_o
За допринос у изградњи храма епископ Јефрем је предао признања – архијерејске грамате предсједнику грађевинског одбора Гојку Вученовићу, члану одбора Обренку Гавриловићу, кумовима на освећењу храма, иконостаса и темеља помоћног објекта.
Парох јаворански Драго Топић је добио је признање – право ношења Црвеног појаса.
Након освећења храма приређена је трпеза братске љубави и том  приликом су заслужним појединцима за изградњу Светог сабора архангела Гаврила уручене архијерејске захвалнице.

Д.К.