Освештана нова зграда општине Котор Варош

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић и протонамјесник Дамир Врховац освештали су јуче просторије нове зграде општине Котор Варош, која ће званично бити отворена у понедјељак у 11.00 часова.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић је рекао да је ово репрезентативни објекат, који представља симбол општине.

„Изградњом овакве зграде, која је без сумње симбол општине, створене су претпоставке за успјешнију и дјелотворнију комуникацију са грађанима. Поред чињенице да су вјерски објекти орјентир у свакој локалној заједници и зграда локалне управе биће препознатљива као објекат који остаје будућим генерацијама“, нагласио је Нарић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је актуелно општинско руководство показало да има смјелости, знања, воље и радног полета да реализује пројекат којим ће се, корак по корак, приближавати стандардима и токовима који постоје у савременим европским државама.

„Изградњом нове зграде коначно је ријешен вишегодишњи недостатак адекватног простора за општинске службе, које су сада смјештене у неусловним просторима на више различитих локација“, поручио је Сакан.

Реализацијом овог пројекта омогућено је да се органи управе у Котор Варошу смјесте на једном мјесту ради њиховог ефикаснијег рада.