Откривено спомен-обиљежје которварошком борцу ВРС Станишљевић Миодрагу

На гробљу Лауши у Лаушима, 30.08.2019 откривено је спомен-обиљежје трагично преминулом борцу Војске Републике Српске, Станишљевић Миодрагу, званом Баки. Споменик је подигла Борачка организација Котор Варош у сарадњи са општинским властима.

Станишљевић Миодраг рођен је 1960. године у Масловарама. Био је борац прве категорије а у ратном периоду се истицао храброшћу. После рата борави у Котор Варошу а 2014. године одлази трбухом за крухом у Руски град Сочи на привремени рад гдје је под неразјашњеним околностима настрадао, каже његов рођак Станишљевић Чедомир.

Како покојни Баки није имао никог иза себе, а самим тим ни некога ко би му исправио споменик, ту дужност на себе је преузео његов рођак Чедомир.

„Прије пет година сам се обратио са захтјевом за помоћ при подизању споменика да Миодрагов гроб зубом времена не падне у заборав, али тада није било могућности да се помогне и то реализује“, изјавио је Чедомир.

„У сарадњи са локалном заједницом успјели смо обезбиједити средства, те испунили захтјев који је упућен према Борачкој организацији и подигли спомен плочу“, рекао је предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић.

„Велико хвала Борачкој организацији и општинским властима што су то реализовали. Није то само моја ситуација, постоји хиљаду оваквих и сличних случајева.  Ово је богатство свих људи који разумију туђу несрећу „, истиче Миодрагов рођак Чедомир Станишљевић.

Из Борачке организације наводе да ће ово спомен-обиљежје остати као вјечни траг имена Миодрага Станишљевића, које његови саборци неће заборавити.