Отворен терапијско инхалациони центар „ВАСИЋ“

Бронхитис, астма, мигрена, депресија, стрес и алергије само су неке од болести и потешкоћа против којих ће Которварошани моћи да се боре удисањем љековитог ваздуха из кошница у инхалационом центру „Терапи инхал центар“ који је отворен у Котор Варошу. Инхалациони центар отворен је данас у  Видовданској улици 32 на Рипишту, а иза овог пројекта стоји породица Васић.

Миодраг Васић, власник Пчеларског газдинства „ВАСИЋ“,  у оквиру којег је данас  отворен Терапијско инхалациони центар „ВАСИЋ“, каже да се пчеларством бави још од 2005. године и да је сам тај посао који свакодневно обавља око пчела, својеврсна терапија.

„Пчеле на човјека дјелују умирујуће, и тај ваздух када отворите кошницу препун аеросоли и других драгоцјених супстанци, дјелује опуштајуће на човјека. Ваздух у кошницама веома је ефикасан у борби против бронхитиса и других дисајних проблема као што су астма, затим добра је превентива код инфекција и алергија, мигрена, стреса и депресије“, казао је Васић.

Цијена инхалација по једном третману који траје 25 минута биће пет марака, а уколико неко долази више дана узастопно или уколико долази двоје и више дјеце одједном, добиће попусте.

Терапијско – инхалацијски центар Васић садржи и богату лепезу терапијских масажа, против целулита, за релаксацију и опустање, против отечених ногу и вена.

Све масаже се раде уљима и тврдим кремама на бази пчелињих производа, са додатком ароматичних трава, које су убране на приморју Јадранског мора.

У понуди су креме и уља на бази лаванде који дјелује умирујуће и опуштајуће на организам, смањује болове у мишићима, затим на бази смиља која се користи за спречавање инфекција, за зарастање ожиљака, умирује и лијечи кожу, рузмарина које поспјешује циркулацију, чисти организам и помаже код отечених ногу и вена.

Цијена масажа се креће од 15 до 30 КМ, у зависности од трајања и врсте. За термин масаже потребно је да се наручите на телефон 065/565-294.

Отварању центра су присуствовали начелник општине Зденко Сакан,  представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске као и други бројни гости и грађани наше општине.