Отворена изложба слика младих которварошких умјетника

У Народној библиотеци у Котор Варошу синоћ је поводом обиљежавања стогодишњице ове установе отворена изложба слика и цртежа младих умјетника основношколског узраста.

Библиотекар и организатор изложбе Бојана Васић рекла је Срни да се одлучила на овај корак како би се малишанима са подручја општине пружила прилика да покажу свој таленат.

,,Радови су настали у школи цртања и сликања “Арт Чупић”, коју већ годинама води ликовни умјетник Горан Чупић. Ми смо одлучили да радове најмлађих поставимо у наш изложбени простор, како би их што више људи видјело и да то буде баш у мјесецу када обиљежавамо сто година постојања”, истакла је Васићева и додала да свако од девет малишана излагача има свој пано, на којем су његови радови.

Нађа Васић, ученик петог разреда и добитник двије награде за најбољи ликовни рад на тему “Прољеће у мом граду”, нагласила је да у слободно вријеме често слика и да јој се похађање школе сликања изузетно допада.

Вршилац дужности директоре которварошке Народне библиотеке Драган Ђекановић каже да је вечерашња изложба прва у низу манифестација којом су планирали обиљежити јубилеј, читав вијек постојања ове установе.

По ријечима ликовног умјетника Горана Чупића школу сликања похађају дјеца од првог до деветог разреда и одрасли распоређени у више група, а за поједине ученике је она одскочна даска за даље школовање из области ликовне умјетности.