Парохија Мајданска обезбиједила 2.200 божићних пакетића за дјецу Српске

Александар Ацо Батар и бројни пријатељи у расејању и ове године су усрећили малишане и њихове породице за Божићне празнике, обезбиједивши 2.200 пакетића и тим хуманим гестом обрадовали најмлађе становнике Српске.

Након вечерњег богослужења у Храму Светог Саве у Бронзаном Мајдану пакетићи су дистрибуирани на адресе малишана у Мркоњић Град, Котор Варош, Омарску, Мањачу, Трн и бројна друга мјеста у околини Бањалуке, што је похвалио јеромонах Методије из манастира Гомионица у својој бесједи.

Пресрећан сам јер је још једна хуманитарна акција, коју организују наши људи у расејању, успјела. Ови људи добре воље у континуитету показују како се воли отаџбина и љубе ближњи своји, од њих треба да научимо шта значи када се воли Бог и други, најпре родитељи, браћа, сестре и пријатељи, а онда и они којима је помоћ најпотребнија“, истакао је јеромонах Методије.

Протонамјесник Мирко Батар је поручио да све невоље, тешкоће, љутње и нерасположења јесу само тренуци у којима имамо могућност да осјетимо да никада нисмо сами и да је Бог увек са нама.

Божић је празник којем се дјеца посебно радују и зато је ова акција, која се организује већ десету годину, показала племенитост наших људи жељних да помогну онима којима је помоћ најпотребнија“, нагласио је Батар.

Идеја за овај хумани гест потекла је од Александра Аце Батара, који се увијек радо враћа у родни крај и чија љубав према Бронзаном Мајдану и свим људима Српске је већа од свега.

Ово је само једна од активности коју проводимо, не само током празника, већ цијеле године, јер су дјеца и онима којима је помоћ потребна у средишту нашег живота. Помажемо људима који су у тешкој материјалној ситуацији и наставићемо да то радимо и у наредном периоду“, поручио је Батар и додао да су поред пакетића обезбиједили и новчане донације за двије породице у стању социјалне потребе.

Свештенство Храма Светог Саве у Бронзаном Мајдану, у духу православља и традиције, за све малишане данас je припремилo воће и слаткише за пијукање, божићни хљеб и друге поклоне како би у правом смислу осјетили радост Христовог рођења.