Pekara Obeliks uvjerljivo do šampionske titule na 50. jubilarnom izdanju turnira u malom fudbalu „Kotor Varoš 2017“

Pred prepunim tribinama na igralištu kod „Radničkog univerziteta“ gdje se okupilo oko hiljadu ljubitelja malog fudbala, u velikom finalu seniorskog dijela 50. jubilarnog izdanja turnira u malom fudbalu „Kotor Varoš 2017“, Pekara Obeliks je sa uvjerljivih 4:2 pobijedila ekipu Akropolis KMF Kotor Varoš, dok je na turniru preduzeća i javnih ustanova trijumfovala ekipa Sporteka 2 koja je poslije penal drame pobijedila ekipu Mehaničkih konstrukcija, u regularnom dijelu utakmice bilo je 0:0.

U polufinalnom duelu seniora aktuelni šampioni su porazili Svetosavsku omladinsku zajednicu sa minimalnih 1:0, a Akropolis KMF Kotor Varoš je poslije preokreta izbacio ekipu AS „Džomba“/AO „Gavrić“, slavivši sa 3:1.

Za najboljeg igrača seniorskog turnira proglašen je Miroslav Nedić iz vicešampionske ekipe Akropolis KMF Kotor Varoš, dok je pehar za najboljeg strijelca otišao u ruke Obrena Cvijanovića iz šampionske ekipe Pekare Obeliks, strijelca šest pogodaka, a nagrada za najboljeg golmana pripala je Davoru Moćiću takođe iz šampionske ekipe.

Epitet najboljeg igrača u na turniru preduzeća i javnih ustanova dobio je Siniša Đekanović igrač pobjedničke ekipe Sporteka. Strijelac osam golova, Goran Petrušić iz Mehaničkih konstrukcija proglašen je za najboljeg golgetera, dok je njegov saigrač, Danijel Pešević dobio priznanje kao najbolji golman.

U konkurenciji mlađih pionira prvo mjesto je osvojila ekipa AS „Slaven“. Stefan Đurić iz pobjedničke ekipe je proglašen za najboljeg igrača, titula najboljeg strijelca je otišla u ruke Saše Bjeloševića (AS „Slaven“), a priznanje za najboljeg golmana zasluženo je pripalo Aleksandru Tomiću (AS „Slaven). U pionirskoj konkurenciji nadmoćno je trijumfovala  ekipa Elli Bara, iz koje su došli najbolji igrač turnira Miloš Čupić, kao i najbolji strijelac, Damjan Pešević. Najbolji golman u ovoj kategoriji je bio fenomenalni Sergej Maksimović iz ekipe Sporteka. Posebno priznanje za učešće i doprinos u organizaciji turnira u posljednjih 20 godina dobio je radnik JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš, Miroslav Tešanović – Mićo.

Nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama su uručili načelnik opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan, zamjenik načelnika opštine Kotor Varoš, Mladen Trivunović i direktor  JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš, Dragan Zeljković.

Odličan dio posla kada je suđenje u pitanju je obavio sudijski par iz Čelinca, Slađan Škrbić i Dragan Ličina.

Finalno veče turnira pored dobrog fudbala proteklo je i u znaku humanitarne akcije za pomoć u liječenju našeg teško povrijeđenog sugrađanina Vanje Pejakovića, u organizaciji JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš i Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš. Vrijedan pažnje je i gest finalista turnira u obe kategorije. Igrači Sporteka 2 i Mehaničkih konstrukcija odrekli su se novčanih nagrada u korist liječenja Vanje Pejakovića i za oporavak njihovog saigrača koji se povrijedio na turniru Darke Trivunovića. Dok su po 200 KM donirali i igrači finalista u seniorskoj konkurenciji.
Odlični organizatori 50. jubilarnog turnira u malom fudbalu, na kojem je učešće uzeo rekordan broj ekipa, njih 50, podijeljenih u četiri kategorije, bili su JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš i Opština Kotor Varoš koja je ujedno bila i generalni pokrovitelj turnira. Turnir su podržali i brojni privredni subjekti sa prostora kotorvaroške i susjednih opština na čelu sa generalnim sponzorom turnira preduzećem Kvimpeks d.o.o. Kotor Varoš.

Rezultati finalne večeri turnira:

ČETRVRTFINALNI DUEL  SENIORA
AŠ „Čolić“/Restoran Lovac – SOZ  2:4

POLUFINALE TURNIRA PREDUZEĆA I JAVNIH USTANOVA
Sim tehnik 2 – Mehaničke konstrukcije  1:1 (pen. 3:4)
Sportek 2 – Fagus Grupa 3:0

POLUFINALE SENIORSKOG TURNIRA
Pekara Obeliks – SOZ  1:0
Akropolis KMF Kotor Varoš – AS „Džomba“/AO „Gavrić“  3:1

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO TURNIRA PREDUZEĆA I JAVNIH USTANOVA
Sim Tehnik 2 – Fagus Grupa 3:2

FINALE TURNIRA PREDUZEĆA I JAVNIH USTANOVA
Sportek 2 – Mehaničke konstrukcije  0:0 (pen. 3:2)

FINALE SENIORSKOG TURNIRA
Pekara Obeliks – Akropolis KMF Kotor Varoš  4:2