Планинари позивају Которварошане „Идемо на Бандијеру“

Поводом Дана општине Котор Варош, ПД „Механизам“ организује планинарску акцију „Идемо на Бандијеру 1276 м“.

Бандијера је народни назив за највећи врх Јежице, а налази се у близини Зелене линије стазе Via Dinarica, рута Грабовачка Ријека – Виленска Врела.

Окупљање планинара и љубитеља природе је 23.априла 2017.године у 7:00 часова  испред Радничког универзитета.
Полазак организованим превозом према планинарском дому Грабовачка Ријека је у 7:30 часова . Након доласка у дом и паузе уз кафу, чај и кексиће, креће се на стазу око 9:00 часова . Повратак у планинарски дом  планиран је око 18:00  часова, а повратак за Котор Варош организованим превозом у 20:00 часова.

Цијена превоза је 5,00 КМ.

Стаза је средње тешка, дужине 21 km, а сви учесници морају имати планинарске ципеле (гојзерице), одјећу прилагођену временским приликама, резервну пресвлаку у ранцу и храну за један дан.

Сваки учесник акције је дужан да се придржава плана кретања и да поштује одлуке водича.
У сличајевима када неповољне временске прилике могу утицати на изводљивост или безбиједност акције, датум њеног одржавања може бити помјерен, односно прилагођен обавезама водича као и временским приликама.
Свако лице на акцији учествује на властиту одговорност, а малољетна лица могу учествовати у акцији искључиво у пратњи родитеља или особе којој је родитељ дао писмену сагласност за бригу о малољетном лицу током акције, при чему та особа преузима одговорност за њихову безбиједност.

Из ПД „Механизам“ позивају  Которварошане да заједно уживају у природним љепотама општине Котор Варош и Зелене линије.