Пластеници за самохране родитеље

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан потписао је данас уговоре са седам корисника Пројекта економске подршке самохраним родитељима на подручју ове локалне заједнице вриједности 5.500 КМ, које је обезбиједила хуманитарна организација „Ворлд вижн“.

Корисницима Пројекта биће уручени пластеници, како би започели са стварањем услова за економско оснаживање пољопривредних произвођача кроз интензивирање пластеничке производње.

Начелник је истакао да је сваки вид донације становницима Котор Вароша добро дошао и изразио увјерење да ће корисници Пројекта значајно поправити свој буџет.

„Ово је примјер добре праксе како се уз стручан надзор, вођење евиденције и праћење производње, може заокружити комплетан циклус производње и пласман робе, али за све треба стрпљење и ја се надам да ће резултати пројекта бити позитивни“, нагласио је Сакан.

Пројекат су заједнички реализовали Српска православна црква – Архијерејско намјесништво Котор Варош и општинска управа, а финансијска средства у износу од 5.500 КМ обезбиједила је хуманитарна организација „Ворлд вижн“.

Представник ове организације Дијана Кременовић рекла је да се овај модел у пракси показао као једно од бољих рјешења у економском оснаживању самохраних родитеља.

„Пластеничка производња поврћа током цијеле године све је исплативија и вјерујем да ће корисници овог пројекта, уз стручне савјете запослених у пољопривредној служби општине, знати да искористе све њене предности“, поручила је Кременовићева.

Корисници пројекта захвалили су за донацију, истичући да су предности пластеничке производње бројне, а једна од најважнијих је то што је поврће заштићено од вјетра, кише, града, суше и осталих временских непогода.