Почела Недјеља борбе против туберкулозе

Подјелом промотивног материјала, активисти которварошке Општинске организације Црвеног крста започели су Недјељу борбе против туберкулозе од које у Котор Варошу болује 17 лица.

У оквиру Недјеље борбе против туберкулозе, која се обиљежава од 14. до 21. септембра под мотом „Знањем сузбијамо туберкулозу“, активисти Црвеног крста продају маркице, а од тако набављених средстава биће купљена храна за најсиромашније суграђане.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да је циљ активности којима се обиљежава Недјеља борбе против туберкулозе подизање свијести становништва о значају борбе против ове болести, важности превенције и правовременог лијечења.

Током Недјеље борбе против туберкулозе интензивно се ради на омасовљавању подмлатка Црвеног крста, а за ученике ће у оквиру часова разредне наставе бити одржано предавање о превенцији ове болести и начинима њеног лијечења под називом „Туберкулоза је изљечива болест“.

Недјеља борбе против туберкулозе и осталих плућних болести сврстана је у календару активности Црвеног крста у једну од најзначајних и најстаријих кампања ове организације.