Почела риболовна сезона за рибаре СРД „Голубић“ Шипраге

Данас су рибари СРД „Голубић“ Шипраге и њихови гости из Шипова, на ријечици Демићки ловили риболовном техником „Флај фишинг“ и на тај начин званично отворили нову риболовну сезону. Поред тога ово друштво је добило ове године од надлежног министарства и привремену дозволу за газдовање риболовном зоном у горњем току ријеке Врбање.

„Хвала људима из Mинистарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС на разумијевању. Прошла је већ година од наше регистрације  и ми смо покушали да доведемо рибаре на ове прелијепе терене дивље природе, а рибари то траже, тишину, мир, дивљину. Ово је таква природа, да ће рибари током љета када буду долазили овдје моћи срести чак и медвједа на води. Жељели смо да мало промијенимо ситуацију и начин гледања овог становништва према риби и екологији уопште. Акценат овог друштва и јесте на чишћењу, чувању и порибљавању ријеке Врбање и њених притока. Ове године смо успјели добити то рјешење и данас смо сви заједно у великом броју присуствовали и отварању риболовне сезоне“, рекао је Петко Крчић, предсједник СРД „Голубић“ Шипраге.

Ово данашње дружење је искориштено да се ово друштво захвали људима који су га подржавали и уједно је одржана и Скупштинa друштва на којој је донесено низ важних одлука које се тичу очувања ријеке Врбање и начина рибарења на њој. Доћи ће до промјена режима и начина рибарења на одређеним реонима ријеке Врбање.

У току 2107. године у плану је као једна од новина, организовање  такмичења у Шипрагама, у флај фишингу у виду међународног меморијалног турнира „Омер Шипрага“, док ће се у Грабовици одржати такође меморијални турнир „Марко Микић“ на ријеци Врбањи, јер и на том потезу је велико богатство рибом, поготово пасртмком.