Почели радови на асфалтирању локалног пута у Савићима

Измјеном и допуном програма утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената који су усвојили одборници СО Котор Варош половином 2017. године планирана је, измедју осталог, модернизација локалног пута у Савићима. Након завршене тендерске процедуре као најповољнији понуђач за дионицу од 180 метара изабрана је фирма „Грађење Ђурић“ из Бања Луке која је јуче започела са радовима на асфалтирању овог локалног пута.

„Удружење грађана „Змајевац“ је предложило да се у план капиталних инвестиција општине Котор Варош за 2018. годину уврсти асфалтирање овог пута и драго нам је да су средства обезбијеђена и да ће се овом инвестицијом обезбиједити бољи услови за живот мјештана“ – изјавио је Младен Тепић, предсједник Удружења и одборник СДС-а у СО Котор Варош.

Пошто је дионица пута дуга 400 метара преостали дио од 220 метара је обезбијеђен кроз УНДП-ов пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који је аплицирала Мјесна заједница Врбањци у партнерству са Удружењем грађана „Змајевац“ а средства су поред општине Котор Варош обезбиједиле Владе Швицарске и Шведске.

„За други дионицу је такође проведена тендерска процедура и изабран је извођач „Планум“ из Теслића и очекујемо да по завршетку прве дионице отпочну радови и на другој дионици. Захваљујем се општини Котор Варош и донаторима који су обезбиједили средства за реализацију овог пројекта“ – додао је Тепић.