ПОЧИЊУ „ОКТОБАРСКИ ПРАВНИЧКИ ДАНИ“

У петак и суботу, 6. и 7. октобра на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци одржаће се 14. међународно савјетовање правника „Октобарски правнички дани“. Основна тема овог респектабилног научног скупа је „Изградња и функционисање правног система“.
Тим поводом данас је на Факултету одржана конференција за новинаре на којој су говорили декан Правног факултета проф. др Жељко Мирјанић и генерални секретар Удружења правника Републике Српске проф. др Миле Дмичић. Они су позвали правнике,  наставнике, сараднике и студенте да учествују у раду овог међународног научног скупа. Свечано отварање и прва пленарна сједница почиње у петак, 6. октобра у 10 часова и одржаће се у амфитеатру Правног факултета. Послије тога бројни правници наставиће дводневни рад у пет катедри.
За овогодишње савјетовање правника стигао је 91 реферат од 120 аутора. Сви ти радови садрже више од 1500 страница текста и штампани су у три тома часописа „Правна ријеч“.
Уз овогодишње савјетовање правника одржаће се још двије значајне манифестације.  Традиционални правнички час ове године посвећен је истакнутом правнику, министру и судији Марку Арсовићу а одржаће се у петак 6. октобра у 18 часова. Нешто касније, исте вечери одржаће се и промоција књиге Бесједе, аутора академика проф. др Рајка  Кузмановића.