POČINJU RADOVI NA ASFALTIRANJU PUTA U KALAMANDAMA I IZGRADNJI IGRALIŠTA U ZABRĐU

Danas su predstavnici izvođača radova i UNDP-a, zajedno sa zamjenikom načelnika opštine Mladenom Trivunovićem i predstavnicima mjesnih zajednica Grabovica i Zabrđe, obišli lokacije na kojima trebaju da počnu radovi u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

U mjesnoj zajednici Grabovica planirano je asfaltiranje puta u Kalamandama.

„Projektom UNDP-a ćemo asfaltirati prvi dio puta, do crkve u Kalamandama, a drugi dio puta ćemo asfaltirati sredstvima opštine.“ – rekao je za naš portal Bojan Đekanović, predsjednik Savjeta MZ Grabovica.

„U mjesnoj zajednici Zabrđe planirana je rekonstrukcija dijela školskog igrališta.“ – rekao je Slobodan Gelić, načelnik odjeljenja za stambeno komunalne poslove iz MZ Zabrđe.

Ovim projektom obuhvaćeno je šest mjesnih zajednica sa područja opštine Kotor Varoš. U MZ Maslovare renoviran je i pušten u funkciju Dom kulture, u MZ Kotor Varoš opremljena je kancelarija za rad MZ, dok će u MZ Obodnik biti izgrađen trotoar.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a za njegovo provođenje zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština i gradova.