Појединачно првенство Републике Српске и турнир „Рајко Кушић Куша“ на Палама

У организацији Џудо клуба „Рајко Кушић“ са Пала и џудо савеза Републике Српске, одржана су два такмичења и то: Првенство Републике Српске за млађе сениоре и сениорке и 28. међународни турнир „Рајко Кушић Куша“ за млађе узрасне категорије.

Испред нашег клуба наступило је укупно 9 такмичара и то: 3 у конкуренцији млађих такмичара на турниру и 6 такмичара и такмичарки на првенству РС за млађе сениоре и сениорке.

На турниру је учествовало 220 такмичара и такмичарки из БиХ, а на првенству РС за млађе сениоре и сениорке 24 клуба са 42 мушка и 21 женским такмичарем и такмичарком.

Наши такмичари су овом приликом остварили веома запажене резултате, јер су од три такмичара и такмичарке који су наступили на турниру, сви освојили медаље.

ЗЛАТНЕ

1. Смиљић Ања, старија д‌јевојчица у категорији +63 килограма

СРЕБРЕНЕ

1. Јошић Саша, млађи д‌јечак у категорији до 50 килограма

2. Кучук Ђорђе, старији д‌јечак до 66 килограма

Свих троје такмичара су освојили медаље и то једну златну и двије сребрене, што је изузетан резултат.

На првенству Републике Српске, које се истог дана одржавало у истој дворани „Пеки“ на Палама, за млађе сениоре и сениорке старости до 23 године учествовало је 6 наших такмичара, а који су освојли 5 медаља од чега једну златну, двије сребрене и 2 бронзане.

ЗЛАТНЕ

1. Марић Сара, млађа сениорка +78 килограма

СРЕБРЕНЕ

1. Сердар Јован, млађи сениор до 73 килограма

2. Славнић Владан, млађи сениор до 90 килограма

БРОНЗАНЕ

1. Јанковић Душко, млађи сениор до 73 килограма

2. Тешић Милан, млађи сениор до 90 килограма

„С обзиром да је од укупно 9 такмичара, који су наступили на ова два такмичења, чак 8 освојило медаље од чега: 2 златне, 4 сребрене и 2 бронзане, са оствареним резултатима можемо бити изузетно задовољни. Освајањем ових медаља на досадашњим наступима у овој години освојили смо укупно 149 медаља од чега: 39 златних, 34 сребрене и 76 бронзаних“, поноснo наводи један тренера Џудо клуба „Младост“ Борислав Богданић.