Покривен нови објекат Дома здравља

Изградња новог блока Дома здравља „Свети Пантелејмон“ у Котор Варошу тече предвиђеном динамиком, а постављањем кровне конструкције објекат је у попуности покривен.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић каже да ће изградња комплетног објекта бити окончана у предвиђеном року уз висок квалитет изведених радова.

„Велики дио грубих грађевинских радова је приведен крају и завршена је комплетна бетонска конструкција објекта. Постављена је кровна конструкција, а сада слиједе једнако захтјевни послови у унутрашњости објекта“, истакао је Бибић.

По његовим ријечима ускоро ће бити постављења нова фасада, јер временске прилике иду на руку извођачима радова, а осим вањског уређења постављају се водоинсталације и алуминијска столарија.

Камен темељац за нови блок Дома здравља „Свети Пантелејмон“ положен је 7. марта, чиме је озваничен почетак реализације пројекта, вриједног милион КМ.

Новац за изградњу и комплетно опремање објекта обезбиједила је фондација „Хајдар Алијев“ из Азербејџана.

„Ријеч је о модерном објекту који ће бити опремљен потпуно новом медицинском опремом и намјештајем у складу са свјетским нормама у здравству. Објекат ће имати подрум, приземље у којем ће бити смјештена Служба хитне помоћи и спрат намијењен за амбуланте породичне медицине“, рекао је Бибић.

Он је додао да ће укупна површина нове зграде, која ће бити увезана у једну цјелину са старим дијелом Дома здравља, бити 850 метара квадратних.

Планирано је да радови буду завршени до краја године, а изградњом новог блока Дома здравља биће унапријеђен квалитет рада и услуге медицинског особља подигнуте на још виши ниво.

Дом здравља ове године има 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.