Положен камен темељац за изградњу новог блока Дома здравља „Свети Пантелејмон“

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, директор Дома здравља „Свети Пантелејмон“,  и извршни директор  Фондације „Хајдар Алијев“  из Азербејџана Анар Алакбаров положили су данас камен темељац за изградњу новог блока Дома здравља, у којем ће бити смјештени Хитна помоћ и дио породичне медицине.

Нови објекат површине 850 метара квадратних  биће опремљен новом савременом опремом али и намјештајем, а његовом изградњом биће унапријеђен квалитет рада и услуга медицинског особља.

Вриједност  пројекта је милион КМ, а средства за ову намјену обезбиједила је Фондација „Хајдар Алијев“. Рок за завршетак радова је мјесец  децембар.

Начелник општине Зденко Сакан је након свечаног чина полагања камена темељца рекао новинарима да ће се изградњом новог блока створити услови за бољу медицинску помоћ свих становника овога краја.

Ово су први озбиљни радови на реконструкцији Дома здравља “Свети Пантелејмон” након 40 година и зато желим да похвалим руководство ове установе које улаже максимум напора да створи боље услове за рад особља и лијечење пацијената“, истакао је Сакан.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић је нагласио да је ово један од најважнијих дана за раднике ове установе, али и за грађане, јер ће изградњом новог блока бити унапријеђен квалитет рада и услуга медицинског особља.

Велику захвалност дугујемо људима из Фондације „Хајдар Алијев“ и предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу. Са девет тимова породичне медицине пружање здравствене и социјалне заштите у општини је на високом нивоу. У протеклих годину дана набавили смо најсавременији ултразвучни апарат, унаприједили рад лабараторије, обновили возни парк, а у току је и санација постојећег објекта Дома здравља“, додао је Бибић.

Извршни директор Фондације „Хајдар Алијев“ Анар Алакбаров је рекао да ова донација није само материјална вриједност, него је и симбол пријатељства и подршке грађанима општине Котор Варош.

Желимо да радници Дома здравља устрајно унапређују свој рад, јер је здравље највећа вриједност коју једни другима желимо“, закључио је Алакбаров.

У оквиру пројекта „Јачање здравственог сектора“ у току је и санација постојећег објекта которварошког Дома здравља која је финансирана из кредитних средстава Свјетске банке и Развојне банке Савјета Европе, уз учешће општине у износу од 30 одсто.

Дом здравља „Свети Пантелејмон“ услуге пружа тренутно за 12.308 регистрованих пацијената.