Понедјељком одвоз кабастог отпада

На данашњем састанку начелника општине Котор Варош и његових сарадника са представницима Комуналног предузећа „Бобас“ закључено је да је одвоз кабастог отпада сваког понедјељка, али да постоји могућност одвоза и другим данима уз накнаду и благовремено позивање Комуналног предузећа.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Далиборка Нарић је посебно нагласила да је учестала појава да се поред контејнера у ужем градском подручју одлаже кабасти отпад, који ствара ружну и неуредну слику града.

Из Комуналног предузећа „Бобас“ су апеловали на суграђане да кабасти отпад не одлажу другим данима већ искључиво понедјељком, када се врши одвоз истог.

Наглашено је такође да је Одлуком о комуналном реду предвиђено да власници трговинских и угоститељских објеката посједују канте за отпатке, а не да отпад одлажу у контејнере који су постављени у стамбеним насељима.

Начелник општине Зденко Сакан истакао је да је довољно једном седмично одвозити кабасти отпад, с тим да се врши редован надзор над самим одлагањем отпада уз могућност постављања камера које покривају локације контејнера.