Потписани уговори о финансирању девет пројеката

Начелник општине Котор Вароша Зденко Сакан и представници организација цивилног друштва и невладиних организација потписали су данас уговоре о реализацији девет пројектних приједлога за које је општина издвојила 10.000 КМ из буџета.

Сви пројекти су подржани са идентичним износом средстава у вриједности од 1.100 КМ.

Начелник Сакан је честитао представницима невладиних организација и удружења за чије пројекте су одобрена финансијска средства.

„Оно што је важно јесте да су критеријуми испуњени и да су то пројекти, прије свега, од значаја за нашу општину и њене грађане. Наша искрена жеља је да истрајемо на транспарентном додјељивању буџетских средстава невладиним организацијама и удружењима, што ћемо чинити и у наредном периоду“, рекао је Сакан.

„Центру за европске интеграције Републике Српске” су одобрена средства за реализацију пројекта „Заштита дјеце и младих од опасности на интернету“.

Црвени крст Котор Варош ће организовати пројекат „Љетни камп Товладић 2023“, док ће Удружење жена „Венера“ одобрена средства искористити за опремање канцеларије.

Фудбалски ветерани Котор Вароша ће промовисати спорт и рекреацију у оквиру пројекта „Важнији си ако помажеш“, док ће Омладински центар „Пета страна свијета“ радити на стварању и побољшању услова за дјецу и омладину у оквиру пројекта „Активизам младих за просперитет свих“.

Бригу о уређењу потока „Змајевац“ ће водити чланови Удружења грађана „Змајевац“ из Савића, „Спречавање појаве насиља над дјецом узраста до пет година“ је обавеза Удружења грађана „Маша и медо“.

Удружењу грађана „Срећа“ из Ободника су одобрена средства за пројекат „Љето у Ободнику“, док ће Удружење младих „Херој“ реализовати пројекат „Јачање капацитета омладинских организација“.