Позив за учешће на VIII Регионалном сајаму привреде, пољопривреде и туризма “Козарска Дубица 2018”

У Козарској Дубици у септембру ће бити одржан VIII Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма “Козарска Дубица 2018” .

Сајам ће се одржати 28. и 29. септембра 2018. године у комплексу Спортске дворане у Козарској Дубици, у организацији “RS Consulting and Trade” доо Бања Лука, док су суорганизатори Козарска Дубица и Подручна Привредна комора Бања Лука.

Ова манифестација окупиће бројне домаће и стране привредне субјекте, економске стручњаке, чланове регионалних и државних привредних комора, градоначелнике и начелнике градова Републике Српске, Босне и Херцеговине , званичне представнике пријатељских градова, као и домаће званичнике и иностране допломате.

Регионални сајам привреде од оснивања биљежи константан раст излагача из свих привредних области, са намјером да се у наредним годинама специјализује на излагаче из области:

* Електрична енергија (когенерација, обновљиви извори енергије, енергетска ефикасност и рударство);
* Грађевинарство (материјали и конструкције за грађење и извођачи радова);
* Пољопривреда (кооперантска пољопривредна производња);
* Пословне зоне (инвестициони потенцијали регије);
* Туризам (бањски туризам као шанса локалног развоја).

Централне теме Сајма за 2018. годину су инвестициони пројекти енергетског сектора и сектора рударства, као и Зелене инвестиције, регионални енергетски пројекти кроз регионалну сарадњу, регионално напредовање, пословни састанци компанија цијелог региона, сарадња по моделу ЈПП (јавно-приватно партнерство). Обновљиви извори енергије и убрзани развој тржишта енергије из биомасе, али и енергетска ефикасност, као и нови приступ проблематици финансирања пројеката и ЕСЦО уговори, биће актуелне сајамске теме.

Паралелно са овим сајмом одржаће се сајам пољопривреде на коме ће се излагачи, пољопривредни произвођачи и локалне заједнице упознати са тренутним пројектима и доступним средствима за развој аграра и пољопривреде као гране привреде уопште.

Предвиђени су и актуелни стручни пратећи и конференцијски програми, уз могућност учешћа излагача на тему развоја пословних зона и привлачења инвестиција у локалне заједнице бањалучке регије.

Медијски покровитељ 8. регионалног сајма привреде, пољопривреде и туризма “Козарска Дубица 2018” је ЈП Центар за информисање и културу Козарска Дубица.

Идеја организатора је да се организацијом Регионалног сајма привреде промовишу привредни потенцијали општина чланица Подручне привредне коморе Бања Лука те је у вези са тим донесена одлука да се сајам организује једном годишње у једној од градова и општина чланица подручне коморе.
Од 2015. године Регионални Сајам привреде уврштен је у званични календар сајмова БиХ који води Спољнотрговинска комора БиХ.

За све информације, можете се обратити пројектном тиму сајма на е-маил адресу: сајам@рсцонсултингандтраде.цом као и на телефон: +387 60 360-3245 и +38765882036

Више информација: хттп://сајам-дубица.б2бевент.биз/евент-сајам-дубица/ср_лат