Предложен притвор за Которварошанина због убиства

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво данас је предложило притвора за Драгишу Цвијановића /59/ из мјеста шипрага, општина Котор Варош, због сумње да је убио рођака из овог мјеста Радослава Цвијановића /41/. Осумњичени је, поред убиства, починио и кривично ђело недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја, рекла је Срни портпарол тужилаштва Маја Ђаковић-Видовић.

Притвор је предложен због бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке те због ванредних околности, јер је ријеч о кривичном ђелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а која је посебно тешка с обзиром на начин извршења и посљедице које су наступиле.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Полиција је јуче саопштила да је ухапсила мушкарца чији су иницијали Д.Ц. /59/ из Котор Вароша који је у мјесту шипраге из пиштоља убио четрдесетједногодишњака.

Д.Ц. је осумњичен да је у четвртак, 1. јуна, испред угоститељског објекта из пиштоља пуцао на четрдесетједногодишњака, који је од задобијених повреда преминуо у Дому здравља Котор Варош.

Осумњичени је недуго затим идентификован и ухапшен, а пронађен је и пиштољ којим је извршено кривично ђело и који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

(Срна)