Предсједник Удружења „Четири плус“ Миладин Готовац посјетио општину Котор
Варош

Предсједник Удружења родитеља са четворо и више дјеце „Четири плус“ Републике Српске Миладин Готовац посјетио је данас општину Котор Варош и са начелником Зденком Саканом разговарао о статусу локалног Удружења „Матица“ које броји вишечлане породице са четворо и више дјеце.

На састанку је разговарано о свим активностима које је которварошко удружење имало у протеклом периоду, а које су усмјерене на помоћ вишечланим породицама.

Да је Котор Варош једна од општина која је улагала у породицу и која може служити као примјер добре сарадње, рада и пронаталитетне политике, потврдио је Готовац, нагласивши да Удружење „Матица“ дјелује у оквиру републичког удружења.

Готовац је упознао начелника Сакана са оквирним приједлогом „Закона о мајци“ који треба да уђе у све породичне домове широм Републике Српске.

„Искрено се надам да ће у скорије вријеме „Закон о мајци“ угледати свјетлост дана и да ће проћи кроз филтер институција Републике Српске, почевши од Министарства породице, омладине и спорта гдје смо заиста много тога урадили, па преко Владе РС до Народне Скупштине РС. Право на тај закон оствариће свака мајка под условом да роди дијете, те да су мајка и дијете резиденти Републике Српске“, нагласио је Готовац.

Сакан је изразио увјерење да ће „Закон о мајци“ подржати сви посланици у Народној Скупштини Републике Српске.

„Република Српска би са овим законом много добила и сигурно је да би се зауставило исељавање са ових простора, а охрабрило би младе родитеље за стварање бројнијег потомства“, поручио је Сакан и додао да ће општина и у наредном периоду пружати несебичну подршку свим активностима које води Удружење родитеља са четворо и више дјеце „Матица“.