Представљени романи Раде Ђошан Китић

У оквиру манифестације Дана општине Котор Варош синоћ су промовисани романи „Косана“ и „Прљави додири“ ауторке Раде Ђошан Китић.

Роман „Прљави додири“ је прозни првенац ауторке у којем храбро говори о друштвеној средини која не мари за дјечије потребе и сензибилитет.

,,Као просвјетни радник била сам у прилици да видим када дјеца у најосјетљивијем периоду постају жртве породичног насиља. Међутим, дјеца обично негирају таква искуства, али остаје страх у дјетету који расте са њим и ломи му душу“, рекла је ауторка.

Рецензент романа Марко Раулић Ђукић истакао је да Ђошанова у роману „Прљави додир“ описује међуљудске односе.

,,Оком пажљивог посматрача описује и међуљудске односе и поручује да осјећајност и разумијевање за туђе невоље и патње мора увијек бити присутно“, истакао је Ђукић.

Књига „Косана“ говори о жени као стубу куће, породице, живота и постојања.

,,Историја проучава ратове и буне, битке и јунаке и не обраћа пажњу на најважнију битку за голи живот, преживљавање и трајање, свакодневну битку у свим условима чији је главни јунак жена“, поручио је рецензент Миладин Стојановић.

Ауторка књига говори о темама које су и у 21. вијеку табу-теме.

Ђошанова је члан је Клуба књижевника „Савовање“ из Шамац, Српске књижевне државе „Алеја бреза“ из Гнионице, Клуба писаца „Вуково перо“ 2016. из Лознице, Књижевног клуба „Младост“ из Модриче и Српске читаонице „Лаза Костић“ из Сомбора.

Дан општине Котор Варош је 24. априла.