Представници ФА „Котор Варош“ учествовали на стручном семинару „Козара етно фестивал“

Јуче је у Бањалуци завршен тринаести „Козара етно фестивал“ дефилеом учесника из девет земаља, Пољске, Грчке, Србије, Етиопије, Словеније, Бјелорусије, Бугарске, Хрватске и БиХ.

Током првог дана „Козара етно фестивала“, у поткозарском селу Пискавица представљена је козарска култура с традицијом и обичајима, али и традиционалне игре и различитост народних ношњи учесника.

На стручном семинару на којем се расправљало о пјесмама, играма и обичајима, Козаре, Грмеча и Јање, присуствовала је и предсједница Фолклорног ансамбла „Котор Варош“, Санела Поповић, и чланица ансамбла Данијела Ђукић.

„Учење нових корака, нових пјесама, упознавање са традиционалним ношњама одређеног краја, поновни сусрет са старим пријатељима и упознавање нових само су неки од разлога да се поново вратимо на „Козара етно фестивал“. До наредног дружења захвалност од Фолклорног ансамбла „Котор Варош“ , имају организатори, фолклорне групе и домаћини овог фестивала што су нас учинили, сада већ, традиционалним учесницима“, изјавила је Поповићева.

Организатори „Козара етно фестивала“ били су Туристичка организација града Бањалука и КУД „Пискавица“.