Сутра комеморација и сахрана замјенику начелника Марку Зељковићу

Замјеник начелника општине Котор Варош Марко Зељковић преминуо је синоћ у 56. години живота.

Поводом смрти Марка Зељковића општина Котор Варош отворила је данас од 11.00 часова књигу жалости у згради општине и позива све пријатеље и поштоваоце Марковог рада да се упишу у знак сјећања на уваженог професора и колегу.
Уписивање у Књигу жалости ће се вршити данас у згради општине, све до сутрашње комеморације, која ће се одржати у 10.00 часова у которварошкој кино-сали.
Сахрана ће се обавити у уторак (29.12.2015. године) у 13.00 часова на гробљу на Марковцу, општина Челинац.
Марко Зељковић је рођен 03.01.1959. године у Товладићу код Котор Вароша. Основну школу завршио је у Забрђу, а Гимназију у Котор Варошу.
Дипломирао је на Факултету тјелесног одгоја у Загребу, а магистрирао на Факултету физичке културе у Новом Саду.
Докторирао на Факултету физичког васпитања и спорта у Бањој Луци.Радио је у Основној школи „Милош Дујић“ Челинац, као и у СШЦ „Никола Тесла“ као професор и директор у три мандата.
Радио је на Филозофском факултету, одсјек физичка култура, као асистент, виши асистент, као и на Факултету физичког васпитања и спорта као вандредни професор.
Био је ангажован на факултетима у Републици Српској, Дистрикту Брчко и Федерацији БиХ. Написао је шест књига и објавио 28 стручних научних радова у еминентним часописима и презентовао их на јавним скуповима.
За замјеника начелника општине Котор Варош изабран је 4. децембра 2012. године.