Пресретачи од сутра “лове” на подручју ПУ Бањалука

Полицијска управа Бања Лука обавјештава грађане да ће полицијски службеници у времену од 21.фебруара до 27. фебруара 2020. године на путевима који су у оперативној надлежности Полицијске управе Бања Лука (Бања Лука, Лакташи, Прњавор, Kотор Варош, Челинац) вршити контролу учесника у саобраћају, аутоматским мјерењем прекорачења допуштене брзине кретања помоћу радарских система „Гатсо“, тзв. „пресретачи“.
Евидентирање прекршаја вршиће се у покрету, истовремено у доласку и одласку, с тим што ће прекршаји евидентирани у одласку бити санкционисани директном контролом, а у доласку накнадном обрадом те ће возачи добити обавјештење о учињеном прекршају на пријављену адресу пребивалишта.
Битно је напоменути да уређај посједује меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.
Полицијска управа Бања Лука апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне који се односе на ограничења брзине кретања возила, да вожњу прилагоде условима и стању на путевима те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.