Пријатељство Котор Вароша и Херцег Новог је традиција која се наставља

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић присуствовали су обиљежавању 55. Празника Мимозе у Херцег Новом.

Том приликом Сакан је истакао да је пријатељство Херцег Новог и Котор Вароша традиција која се поштује и наставља да његује.

Пријатељски односи са општином Херцег Нови видљиви су на плану унапређења институционалног дијалога са циљем подизања нивоа сарадње локалних управа, као и туристичких потенцијала и размјене искустава на том плану“, рекао је Сакан.

Свечаној вечери делегација братских општина и руководства општине Херцег Нови присуствовали су предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић, потпредсједници општине Херцег Нови Мирко Мустур и Милош Коњевић и предсједник Скупштине Иван Отовић.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство што се братски односи са општином Котор Варош учвршћују на обострано задовољство, јер је то општина која има конкретну визију запошљавања, што је основни услов њеног развоја.

Котор Варош је средина која треба да буде примјер многим општинама у Црној Гори када је у питању запошљавање и визија развоја, и са поносом могу рећи да ћемо у наредном периоду интезивирати нашу сарадњу“, нагласио је Катић.

Отварајући традиционалну цвјетну светковину предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић истакао је да Празник мимозе значи радост, јача пријатељства и ствара нова, пркоси зими и најављује прољеће, доноси забаву и слави живот.