Пријем за 12 ученика генерације завршних разреда

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас на градском тргу пријем за 12 ученика генерације завршних разреда средњих и основних школа са подручја ове општине, те уручио им новчане награде и пожелио срећу и успјех у даљем школовању.

,,Ви сте понос и будућност наше општине и Републике Српске. Током досадашњег школовања постигли сте изузетне резултате и искрено вјерујем да ћете тако наставити, како би касније знањем које сте стекли били носиоци развоја Котор Вароша”, истакао је Сакан.

Он је нагласио да општинска управа подржава младе и успјешне људе, првенствено додјелом стипендија и да је ове године за ту намјену издвојено 70.000 КМ из општинског буџета.

Ученик генерације Основне школе “Свети Сава” Данило Вученовић уписао је Гимназију у Бањалуци.

“Захвални смо начелнику на пријему. Његова подршка, као и новчана награда, много нам значи у даљем школовању”, поручио је Вученовић.

Поред Вученовића нграђени су још основци Антоније Марковић, Вук Ћорић и Елена Филиповић из Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош, Јована Бубић из Основне школе „Петар Петровић Његош“ Масловаре и Ајла Летић из Основне школе „Петар Кочић“ Шипраге, те средњошколци Драгиша Дубочанин, Маја Стојановић и Дејана Радиша из Средњошколског центра „Никола Тесла“ Котор Варош, Милица Панић и Марија Стојановић из Електрошколе „Никола Тесла“ Бањалука и Анастасија Ђукић из Грађевинске школе Бањалука.

Ученицима генерације средњих школа уручене су новчане награде од по 200 КМ, а ученицима генерације основних школа по 100 КМ.